Choc-a-blok maličkosť
10. 4. 2009
Choc-a-blok maličkosť
Zložky (slúži 6)
* 4-dobré kvalitné čokolády brownies (asi 85 g na kus)
* 1 / 4 šálku (60 ml) Kahlua (kávový likér alebo iná)
* 275 g tmavej čokolády, hrubo nasekanej
* 3 žĺtky
* 1 1 / 2 TBS pieskový cukor
* 1 TSP kukuričná múka
* 600 ml smotany koncentrovaný
* 150 g bielej čokolády, hrubo nasekanej
* 1 / 4 šálky (30 g) opekaný nasekané vlašské orechy
* Dark čokoládové kudrlinky (pozri poznámku), zdobili
Metóda
1. Rozejít brownies na malé kúsky a miesto v bani na 1,5 litra misky alebo 6 x 1 šálka (250 ml) slúži okuliare. Mrholenie cez Kahlua, potom zrušil.
2. Miesto tmavej čokolády v ohňovzdorný miska nastaviť cez panvu s jemne Simmering vody (nenechajte misy dotknúť vody). Nechá sa rozplynie, potom veľmi jemne miešajte, kým hladké. Odstráňte z plameňa a pridá sa 225 ml vriacej vody, 1 polievková lyžica na čase, aby sa za stáleho miešania omáčky (nepridávajte vodu rýchlejšie alebo čokolády bude 'zabavit', a stal granulovaný). Pour omáčkou nad brownies, potom kryt a chill za 2 hodiny.
3. Medzitým poraziť žĺtka, cukor a kukuričný škrob a spojiť ich do misy s elektrickým premianti do hustej a svetlé.
4. Teplo z 300 ml smotany na panvicu nad médium tepla až tesne pod bodom varu. Prelejte horúcou krémova zmes nad vaječné zmesi, miešanie spojiť. Prevodom na čistú panvicu a miesto nad nízkymi teplo. Mieša sa 2-3 minút, kým hustú puding formy.
5. Miesto dve tretiny (100 g) z bielej čokolády v ohňovzdorný misy. Přelijte puding do misky, miešania, kým sa čokoláda je roztavený a zmes sa dobre kombinovať. Úplne v pohode, potom sa naleje na čokoládu šotek základne. Chill za 2 hodiny.
6. Miesto zvyšných 50 g bielej čokolády v potravinách procesor s vlašskými orechmi a pulzu do poriadku. Whip zostávajúce smotanu na mäkké vrcholy, miešajte v orechová zmes, potom rozložené na maličkosť. Chill po dobu najmenej 2 hodiny, kým set, potom zdobená čokoládou kader, ak si to želajú.
Poznámky & tipy
* Ak chcete čokoládové kudrlinky, roztaviť dobrý-kvalitnú čokoládu v miske nad ohňovzdorný celoafrickej z jemne Simmering vody nie je prenájom misy dotknúť vody. Rozloží rovnomerne na rovnej doske alebo pečenie zásobník, potom zmraziť až do sadu. Použite ostrý nôž starostlivo ohoblovat kader. Zmraziť až do potrebné.
Zložky (slúži 6)
* 4-dobré kvalitné čokolády brownies (asi 85 g na kus)
* 1 / 4 šálku (60 ml) Kahlua (kávový likér alebo iná)
* 275 g tmavej čokolády, hrubo nasekanej
* 3 žĺtky
* 1 1 / 2 TBS pieskový cukor
* 1 TSP kukuričná múka
* 600 ml smotany koncentrovaný
* 150 g bielej čokolády, hrubo nasekanej
* 1 / 4 šálky (30 g) opekaný nasekané vlašské orechy
* Dark čokoládové kudrlinky (pozri poznámku), zdobili
Metóda
1. Rozejít brownies na malé kúsky a miesto v bani na 1,5 litra misky alebo 6 x 1 šálka (250 ml) slúži okuliare. Mrholenie cez Kahlua, potom zrušil.
2. Miesto tmavej čokolády v ohňovzdorný miska nastaviť cez panvu s jemne Simmering vody (nenechajte misy dotknúť vody). Nechá sa rozplynie, potom veľmi jemne miešajte, kým hladké. Odstráňte z plameňa a pridá sa 225 ml vriacej vody, 1 polievková lyžica na čase, aby sa za stáleho miešania omáčky (nepridávajte vodu rýchlejšie alebo čokolády bude 'zabavit', a stal granulovaný). Pour omáčkou nad brownies, potom kryt a chill za 2 hodiny.
3. Medzitým poraziť žĺtka, cukor a kukuričný škrob a spojiť ich do misy s elektrickým premianti do hustej a svetlé.
4. Teplo z 300 ml smotany na panvicu nad médium tepla až tesne pod bodom varu. Prelejte horúcou krémova zmes nad vaječné zmesi, miešanie spojiť. Prevodom na čistú panvicu a miesto nad nízkymi teplo. Mieša sa 2-3 minút, kým hustú puding formy.
5. Miesto dve tretiny (100 g) z bielej čokolády v ohňovzdorný misy. Přelijte puding do misky, miešania, kým sa čokoláda je roztavený a zmes sa dobre kombinovať. Úplne v pohode, potom sa naleje na čokoládu šotek základne. Chill za 2 hodiny.
6. Miesto zvyšných 50 g bielej čokolády v potravinách procesor s vlašskými orechmi a pulzu do poriadku. Whip zostávajúce smotanu na mäkké vrcholy, miešajte v orechová zmes, potom rozložené na maličkosť. Chill po dobu najmenej 2 hodiny, kým set, potom zdobená čokoládou kader, ak si to želajú.
Poznámky & tipy
* Ak chcete čokoládové kudrlinky, roztaviť dobrý-kvalitnú čokoládu v miske nad ohňovzdorný celoafrickej z jemne Simmering vody nie je prenájom misy dotknúť vody. Rozloží rovnomerne na rovnej doske alebo pečenie zásobník, potom zmraziť až do sadu. Použite ostrý nôž starostlivo ohoblovat kader. Zmraziť až do potrebné.